miércoles, 8 de febrero de 2017

A Elisa se li cau el món damunt

Hui a Elisa se li ha caigut el món damunt.

Què li ha passat?

Uf!

Elisa no havia notat cap cosa extranya. Pot ser els últims mesos havia sigut un poc més brusca amb els seus companys i havia fet alguna contestació més seca que altra, però res pareixia important. Alguns adults es parlen així i mai passa res.

Però hui, hui tot sembla diferent.
No sap ben bé com ha sigut, però gran part de la classe se li ha ficat en contra i ella s'ha sentit trista. De fet, després de revisar el sociograma que han fet a classe, un joc que semblava graciós, resulta que alguns companys han contestat que prefereixen no jugar amb ella...

Elisa, ja a casa, ha deixat de sentir-se trista. Ara mateix està dolguda amb els seus companys. Mai, cap dia li havien dit que eixa forma de parlar els cabrejava. Ningú li havia avisat de que si continuava així la deixarien de voler. Ara que ho pensa... s'està cabrejant.

Respira. Entén que no li val de res cabrejar-se. Però tampoc vol fer com si no hagués passat res. Pensa i decideix:
-Demà quan vaja a classe vull parlar amb tots. Els diré el que pense. Quan alguna cosa em molesta jo li ho dic primer als meus companys i els ho deixe ben clar i sols li ho dic a un mestre quan malgrat això, continuen molestant-me. I ells què han fet? M'han deixat ser així i ara sense avís resulta que tots es queixen de mi. No és just.

Certament no és just. Certament, Elisa no ho ha fet bé i ho sap, però la resta de la classe tampoc. I si Elisa té una cosa clara, és que les coses es solucionen parlant. Per això, demà demanarà parlar a tota la classe i intentarà explicar a tots que sap que no ho ha fet bé, però que quan torne a molestar a algú necessita saber-ho, doncs a ella no li agrada molestar i si ho fan així tot serà més fàcil i l'ambient de la classe serà millor.

Bé, ja ho ha decidit i per fi podrà deixar de patir. De fet, està convençuda de que podrà dormir tranquil·la, sols falta que demà trobe les forces i les paraules justes per acomplir el seu propòsit. 

Desitgeu-li sort!

Fran García,
8 de febrer de 2017
Orpesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario